Stor opbakning til overdækning af motorvejen

I et høringssvar på udvidelsen af Øresundsmotorvejen er der stor opbakning til, at en overdækning af motorvejen bliver planlagt i forbindelse med udvidelsen
Billede
oeresundsmotorvejen hoeringssvar
Fotograf
Krisztian Tabori

Efter Sund & Bælts borgermøde den 19. maj om udvidelsen af Øresundsmotorvejen, har borgerne i Københavns Kommune og Tårnby Kommune haft mulighed for at indsende idéer og forslag til projektet.

Disse høringssvar er nu offentliggjorte, og Amager Vest Lokaludvalg kan med glæde se, hvor stor opbakning der er til, at en overdækning af motorvejen bliver planlagt i forbindelse med udvidelsen. Det er et af de store gennemgående temaer blandt svarene.

I lokaludvalget arbejder vi for en overdækning af motorvejen, der både vil fjerne støjen, som mange borgere døjer med, og samtidig skabe en tiltrængt bymidte i Ørestad. Derfor er det afgørende, at man nu laver en god helhedsløsning, der både vil spare betydelige skattekroner og yderligere anlægsarbejde.

Efter denne idéfase vil Sund & Bælt nu inddrage høringssvarene i deres udarbejdelse af en Miljøkonsekvensvurdering, der forventes offentliggjort primo 2023.

Læs hele høringssvaret i bunden af artiklen.

Du kan også læse meget mere om Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med motorvejen her.