Borgermøde om nyt grønt byrum på Kigkurren

Kom med og hør Gehl Arkitekter fortælle om deres forslag til et nyt grønt byrum på Kigkurren - vi får også besøg af en række lokale politikere til at besvare flg. spørgsmål:

1. Hvordan vil du implementere biodiversitet i byen?
2. Bakker du op om projektet?
3. Hvad ser du som barrierer for projektet?¨

Vi får bl.a. besøg af:
- Gorm Gunnersen - Enhedslisten
- Klaus Mygind - SF
- Morten Melchiors – Konservative
- Christopher Røhl – Radikale
- Louise Theilade Thomsen - Venstre

Grundlovsfest ved DR Byen: 3-2-1 Stem! Demokratisk børneteater

om med til en sjov interaktiv teaterforestilling, der i øjenhøjde med børn og unge tage demokratiet under kærlig behandling. Publikum bliver inviteret ind i det politiske spil, faktisk helt ind på scenen, hvor de bliver en del af selve forestillingen.

Gennem leg, bræt- og rollespil bliver demokratiet udforsket, deltagerne danner deres egne partier med mærkesager og en økonomisk plan, og skal kæmpe om at nå helt ind i magtens centrum: Folktetinget.

Grundlovsfest ved DR Byen: Guidede sanketure og bål

Københavns Naturskole inviterer til guidede ture til Amager Fælled med naturformidler Lasse Lund Kyllesbech. Fra trækfærgen ved DR Koncerthuset går vi ind på Amager Fælled. Alle kan låne kikkert til at se de dyr og fugle, vi møder undervejs. Hvis vi finder spiselige urter, smager vi på dem og snakker om sankeprincipper og bæredygtighed, og der vil være reflekterende snakke om naturens tilstand, fremtidige planer og formål med naturplejen for Amager Fælled.

Grundlovsfest ved DR Byen: Kæpheste workshop og galop

Hvad siger din kæphest om dig? - Byg din helt egen kæphest og spring over det laveste gærde, når Kulturpiloterne åbner en rigtig sjov workshop for børn og unge på pladsen.

Med os har vi kunstner og kæphesteekspert Debbie Kat, der har bygget hundredvis af skøre og festlige kæpheste. Når din kæphest er i topform, kan du prøveride den sammen med Maja på Vallensbæk Rideskoles springbane og efterfølgende præmiere den.

Vi afholder workshop og stævne 2 gange i løbet af dagen:

kl. 09.30-11.30
kl. 12.30-14.30

Grundlovsfest ved DR Byen: Workshop med Amager Vest Lokaludvalg

Amager Vest Lokaludvalg og We Do Democracy inviterer alle til en ny slags borgerinddragelse, hvor resultaterne vil blive brugt i lokaludvalgets arbejde. Vi byder på to workshops i løbet af dagen:

Kl. 13: En workshop om naboskab i Amager Vest. Vi har brug for idéer til, hvordan vi skaber flere fællesskaber.

Kl. 14: En workshop om hvad der skal ske med al den dejlige plads under Metroen.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding - du skal blot møde op på festivalpladsen ved DR Byen onsdag den 5. juni.