Nabohaven i Telemarksgade har fået sin lokalplan

Den lille grønne perle stod til at forsvinde fra bydelen til fordel for nye boliger, men Nabohaven i Telemarksgade blev reddet af lokale ildsjæle sammen med lokaludvalget, og nu er den endelige lokalplan godkendt.
Billede
nabohave telemarksgade
Nabohaven i Telemarksgade.
Fotograf
Jakob Korshøj

Lokalplanen for Nabohaven i Telemarksgade er endeligt blevet godkendt af Borgerrepræsentationen på deres møde den 13. oktober, og dermed er det grønne åndehul på Amager nu endeligt fredet.

”Vi synes, det var et spændende og grønt projekt, der ikke havde nogle grønne områder. Og så havde vi et godt øje til ildsjælene, der lagde deres kræfter i det. Det er en solstrålehistorie i vores arbejde. Nabohaven er et af de bedste eksempler på, hvad man kan, hvis man står sammen med borgerne og politikerne om projekterne,” lød det fra Robert Nielsen, politisk repræsentant for Socialdemokratiet i Amager Vest Lokaludvalg, da lokaludvalget sendte sin opbakning til lokalplansforslaget tilbage i maj 2022.

Lokaludvalget har sammen med lokale ildsjæle i flere år kæmpet for at bevare den grønne plet på Telemarksgade, der er flittigt brugt af de lokale. Nabohaven, som lokaludvalget tidligere har støttet med puljemidler, var i risiko for at blive nedlagt, fordi en ejendomsinvestor ønskede at købe grunden af kommunen og bygge boliger på den i stedet.

Men havens frivillige kræfter, Nabohavens Arbejdsbier, kontaktede i 2017 lokaludvalget i håb om at få støtte i kampen mod nedlæggelsen af Nabohaven. 

Læs hele historien her.