Workshop: Byudviklingens Dilemmaer

Byudvikling er fyldt af modsatrettede hensyn og interesser, som planlæggere og kommunale politikere skal afveje, når de træffer beslutninger – og som kan være en evig kilde til bekymring og søvnløse nætter.

Amager Vest Lokaludvalg og Out of Office Architecture tilbyder en workshop til borgere og byudviklere. Her kan du lufte dine bekymringer med ligesindede eller konfrontere din frygt med støtte fra professionelle byudviklingsterapeuter.

Vi kommer til at gå konstruktivt til værks: med visioner og konkrete forslag skal vi sammen give kvalificerede bud på, hvordan vi gør Amager Vest til et endnu bedre sted at byudvikle, bygge og bo.

Aftenen starter ud med en byvandring gennem nogle af Amager Vests kvarterer, fra det historiske Sundholm, gennem det nyere Ørestad Nord og slutter hvor nyt og gammel mødes på Islands Brygge. Selve workshoppen foregår i Kulturhuset Islands Brygge.

Der vil blive serveret en let aftensmad for deltagerne.

Følg med i opdateringer og eventuelle ændringer på begivenheden på Facebook.

 

Baggrund

Workshoppen skal give deltagerne et indblik i arbejdet med byudvikling i en storby – dilemmaerne, udfordringerne og mulighederne. Og give Amager Vest Lokaludvalg et billede af, hvad lokale borgere i Amager Vest mener, er vigtigst i udviklingen af København.

Resultaterne fra workshoppen bliver udgangspunkt for et høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplanstrategi, der skal stikke retningen for udviklingen af København:

Sammen med resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen ‘Hvad er vigtigst i København’ og debatten om befolkningsprognoser ‘Flere eller færre Københavnere udarbejder Amager Vest Lokaludvalg et høringssvar, der indeholder borgernes idéer og inputs, viden og meninger.