Vinderen af idékonkurrencen Into The Wild er fundet

Hen over sommeren har kreative folk fra hele verden kunne deltage i idékonkurrencen Into the Wild med deres kreative og nytænkende bud på, hvordan overgangen mellem Amager Fælled og Ørestad kan markeres.

Nu er vinderen fundet; en Matrix-inspireret spejlvæg skal skabe optiske illusioner i mødet mellem by og natur. Formålet med konkurrencen er at sætte fokus på potentialer og kvaliteterne ved både Ørestads urbane bymiljø og Amager Fælleds vilde natur. Forslagene skulle markere kontrasternes møde og invitere besøgende til at få en god oplevelse, både når de kommer fra byen og bevæger sig ud i naturen, og når de kommer fra naturen og bevæger sig ind i byen. Der blev indsendt i alt 121 idéer fra kreative og engagerede deltagere fra hele verden.

Tillykke til forslaget “Welcome to the real wild world”

Forslaget ”Welcome to the real wild world” vandt konkurrencen med ideen om at placere et spejl med en lille åbning lige der, hvor overgangen er. Spejlet reflekterer det, der bevæges væk fra og åbningen drager ind i det, der bevæges imod.

”Projektet er meget simpelt, men også ret originalt i sin måde at være på, så det er i virkeligheden et meget simpelt greb, der ikke fylder meget i naturen men alligevel giver en fantastisk stor effekt” udtaler juryen.

Vinderforslaget modtager en præmie på 25.000 kr. Andenpladsen får 15.000 kr. og tredjepladsen 10.000 kr.

Magiske tårne og rejse ind i naturen

På andenpladsen kom forslaget ”Overgang som markeringer”. Idéen handler om, at stoppe op undervejs i overgangen mellem byen og naturen ved hjælp af tre konstruktioner placeret både på natursiden, i overgangen og på bysiden.

Juryen udtaler at ”den kontemplative rejse ind i naturen er helt klart forcen ved forslaget, og at det måske kan starte ude i byen, hvor man placerer noget vild natur, og trækker folk længere og længere ind i naturen”.

På tredjepladsen kom forslaget ”new Icon”. Idéen er, at placere et tårn længere ude på Amager Fælled der fungerer som vartegn og inviterer til, at besøgende bevæger sig ind på fælleden for at få overblikket.

Juryen udtaler:” Der er et eller andet magisk ved tårne, der drager – man skal ud og se hvad det er, man skal op i tårnet og se hvad der foregår. Samtidigt har vi faktisk set, at når man har besøgende med ud på fælleden, er der mange der slet ikke aner, at der fx ligger en sø næsten lige ved siden af DR Byens station”.