Skulderklap til Bybi og Ørestad Avis

Ørestad Avis og Bybi på Sundholm fik begge en bid af Amager Vest Lokaludvalgs pris ’Skulderklappet 2011’. Det giver luft til arbejdet i 2012.

For 5 år siden tog Lars Greir initiativ til Ørestad Avis, som han siden har drevet frivilligt ved siden af sit job. Da Amager Vest Lokaludvalg i november spurgte borgerne, om hvem der skulle have årets Skulderklap, pegede mange derfor på Lars Greir, for hans utrættelige arbejde med Ørestad Avis. Da han fik overrakt prisen, meldte Greir klart ud: ”Det betyder meget. Det betyder faktisk, at Ørestad Avis er sikret udgivelse i hele 2012”.

Annoncekroner er der nemlig ikke mange af i et område med få lokale erhvervsdrivende. Nyheden vil glæde de 10.000 læsere i bydelen, da Ørestad Avis ifølge beboerne selv samler den nye bydel og understøtter oplevelsen af at bo i et lokalområde.

Den anden modtager af prisen er Bybi, som allerede har modtaget andre priser og fået både national og international opmærksomhed. Særligt på grund af koblingen af et miljømæssigt og socialt initiativ. Byen har brug for flere bier til at styrke naturen, samtidig med at projektet træner en ny generation af biavlere fra kanten af samfundet. Alligevel er en lokal pris noget specielt:

”Bybi kunne ikke være kommet så langt, uden at lokaludvalget, de lokale samarbejdspartnere på Sundholm, den nærtliggende skole og Bella Centret, havde skudt kræfter i det. Det har haft stor betydning for, at projektet på kort tid er blevet en succes”, lyder det fra Oliver Maxwell, stifter af Bybi. 

Formand for Lokaludvalget, Lars Rimfalk Jensen, overrakte prisen: ” At vi står med to vindere viser, at vi har mange ildsjæle i Amager Vest. Det er to værdige vindere, ikke mindst på baggrund af de seriøse begrundelser, borgerne har givet os. Det er jo borgerne, der har indstillet kandidaterne”.

Amager Vest Lokaludvalg besluttede i 2010 at stifte prisen ’Skulderklappet’, der skal bidrage til, at et godt stykke arbejde i Amager Vest kan fortsætte. I 2010 blev Skulderklappet tildelt Aktivitetscentret på Sundholm, for at skabe et godt miljø for samfundets svageste borgere.