Skulderklap til Barnets Blå Hus

Årets Skulderklap går til Barnets Blå Hus på Amager. Barnets Blå Hus tilbyder støtte og rådgivning til børn på 6-13 år, der har forældre, som drikker eller har andre misbrugsproblemer.

 I det tidligere fritidshjem på Sundholmsvej 89 har Barnets Blå Hus skabt en hjemlig og hyggelig atmosfære med bl.a. børnesamtalegrupper, forældre-café, madlavning og fællesspisning for familier og weekendudflugter. 

Barnets Blå Hus på Amager fortjener et skulderklap for at være med til at give nogle af de mest udsatte børn en chance og sørge for, at børnene ikke bliver overset. Barnets Blå Hus får 25.000 kr. til at drive det gode arbejde videre.

Det handler om at drikke mindre og lege mere!

”Vi er enormt glade for at have modtaget ”Årets Skulderklap” fra Amager Vest Lokaludvalg. Det betyder, at vi kan lave endnu flere gode aktiviteter for de børn og forældre, som kommer i Barnets Blå Hus, og som ofte har en vanskelig hverdag pga. misbrug i familien. Det skulderklap er også en kæmpe opmuntring til os to ansatte og vores dejlige frivillige, som lægger en masse energi i at gøre en forskel for en gruppe, der desværre ofte er overset.

I vores samfund er alkohol så meget en del af kulturen, at man helst ikke snakker om de skadelige virkninger. Det må vi blive bedre til, og Barnets Blå Hus er med til at sætte fokus på, at der skal tales om det. For de pårørende – og særligt børnene – lider under det, hvis forældrene er fulde. Så det handler ikke om løftede pegefingre, men måske bare om at drikke mindre og lege mere!”

Inger Chercka, psykolog og projektleder, Barnets Blå Hus på Amager

Lokaludvalget siger tak for indsatsen

I Amager Vest bor der masser af engagerede mennesker, der bruger tid og kræfter på at gøre en forskel. Den indsats vil Amager Vest Lokaludvalg gerne sige tak for. Derfor uddeler vi hvert år prisen Årets skulderklap til en person, en forening, en organisation eller offentlig/privat virksomhed, som gør Amager Vest til et bedre sted at bo. Alle amagerkanere har mulighed for at indstille kandidater til prisen på vores hjemmeside. I år fik vi 84 indstillinger til 23 forskellige, spændende kandidater.