Rapolitics råber de unge op

DEMOKRATI, YEAH!
Rapmusik, håndtegn og masser af respekt står på skoleskemaet, når Rapolitics besøger de amagerkanske skoler i efteråret.

Her klæder foreningen teenagere på til at deltage aktivt i det danske demokrati. Til at udvikle politiske holdninger og ikke mindst til at ytre sig på en konstruktiv måde. Og her kommer rapmusikken ind i billedet.

Rapolitics rykker nemlig ud med Det Mobile Fremtidsværksted – et 3 dages undervisningsforløb for 7., 8. og 9. klasser, hvor unge rappere fortæller om mobning, respekt og inklusion. Temaerne vendes og drejes via musikken, og eleverne producerer selv tekster og toner, som til sidst bliver indspillet i et mobilt studie.

RESPEKT FRA LOKALUDVALGETAmager Vest Lokaludvalg vedtog i februar at støtte projektet med 55.000 kr.

”Det er vigtigt for demokratiet, at de unge, uanset social og kulturel baggrund, forstår, at deres mening tæller”, siger lokaludvalgets formand Lars Rimfalk Jensen. “De skal blande sig i debatten, og vi glade for at give dem et talerør. Lokaludvalget er netop sat i verden for at inddrage alle bydelens borgere, og i dette tilfælde hjælper vi de unge med at komme til orde.”

Det er dog ikke kun de amagerkanske skoleelever, som får glæde af Rapolitics. Foreningen arbejder tæt sammen med rappere fra hele verden og deltager fx i et støttearrangement til fordel for fattige børn i Chile den 10. september på Café Just i Njalsgade.