Politisk debat om byggeri på Amager Fælled

Ca. 200 borgere var mødt op til en varm politisk debat om mulighederne for at bygge Ørestad Fælled Kvarter på andre steder en Strandengen, da Amager Vest Lokaludvalg havde inviteret til borgermøde.

I fravær af Økonomiforvaltningens embedsmænd lagde Formand for Amager Vest Lokaludvalg André Just Vedgren ud med en sober gennemgang af rapporten ”Undersøgelse af alternative byggemuligheder til Ørestad Fælled Kvarter”. HER kan du se gennemgangen af rapporten. Du kan finde selve rapporten HER.

Eller høre en kort version af oplægget via TV2 Lorrys indslag HER.

Repræsentanter fra alle partier i Borgerrepræsentationen undtagen Liberal Alliance var mødet op til en varm debat styret af en veloplagt Kurt Strand.

Hverken Alternativet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti eller Enhedslisten ønsker at bygge på Amager Fælled.

Radikale Venstre ønsker helst at undgå, at der bygges på Amager Fælled, og har derfor bedt om undersøgelse af andre alternativer. Socialdemokratiet gav udtryk for, at de kan ikke love, at de ikke bygger på fælleden, men at de er her for at lytte til borgerne og afventer Økonomiforvaltningens tilbagemeldinger på alternative løsninger til fælleden

Venstre viste sig ikke afvisende for at bygge på Amager Fælled, da hensynet er, at kommunens gæld skal dækkes.

Konservative vil helst bygge andre steder end Fælleden, men pengene skal findes.

Liberal Alliance havde venligst sendt en besked til Kurt Strand med beskeden om at man går ind for at bygge på Amager Fælled.

Til sidst blev spørgsmålet om, hvorvidt grænsen for boligbyggeri i København er nået, rejst fra salen. Dette spørgsmål sættes der fokus i den kommende kommuneplanstrategi, som kommer i offentlig høring i september 2018. Hold øje med lokaludvalgets hjemmeside.

Næste skridt i sagen om Amager Fælled er undersøgelse af alternative byggemuligheder på grunde, hvor Københavns Kommune eller By&Havn er grundejer og som ikke i forvejen er disponeret. Her skal hele byggeriet ikke kunne være på et samlet jordstykke, men fordeles over flere jordstykker og hvori muligheden for en fortætning af byen andre steder også undersøges. Denne undersøgelse skal være færdig 20. august.