Overførselssag 2020: Børn, unge, udsatte og havnebadet

De sidste overskydende penge fra kommunens budget 2019/2020 er nu blevet fordelt i overførselssagen. For Amager Vest er der midler og gode nyheder for bydelens børn, unge og mest udsatte mennesker.

Hvert år fordeler politikerne på Københavns Rådhus de penge, der er til overs fra årets budget. I Amager Vest betyder det midler til Børn og Unge, samt et øget fokus på Sundholm:

Ungdomsklub og fritidsklub flyttes til Sundby Idrætspark

700.000 kr går til, at ungdomsklubben Jokeren og fritidsklubben Remisevænget flytter til Sundby Idrætspark, hvor der er planer om kultur- og idrætstilbud til unge (s. 4 i pdf)

Midlertidige læringsrum i Ørestad

I alt 91,6 mio. kr. går til anlæg af eller husleje til midlertidige klasselokaler og læringsrum i Ørestad – så de mange (kommende) skolebørn i Ørestad går i skole nær deres hjem, naboer og kammerater, fremfor at blive flyttet til andre skoler i Amager Vest (s. 4 i pdf).

 

Læs vores støttebrev til Ørestads forældre

Stofindtagelsesrum på Sundholm

I mange år har Amager Vest Lokaludvalg arbejdet for at etablere et stofindtagelsesrum på Sundholm. I forhandlingerne om budgettet er parterne blevet enige om at se på initiativer, der skal afhjælpe de gener, det medfører for beboerne i området, og sikre stofbrugerne større værdighed.Læs mere om, hvorfor lokaludvalget ønsker at etablere et stofindtagelsesrum på Sundholm.

København klar til staycationOg så havde lokaludvalget et ønske om at udvide badesæson og havnebadene i indspillet til overførselssagen, hvilket bliver imødekommet med midler til både at udvide eksisterende badezoner og til at etablere nye badezoner i Københavns Havn (i alt 3,6 mio. kr. over de kommende år) – ikke mindst på baggrund af, at kommunen forventer et øget pres på badefaciliteterne i Københavns Havn som følge af COVID-19 krisen og de mange københavnere, der holder ferie i Danmark.