Læs lokaludvalgets nye undersøgelse om tryghed i Amager Vest

I samarbejde med dygtige antropologer fra Gemeinschaft har lokaludvalget undersøgt, hvordan det står til med trygheden i Amager Vest.

Heldigvis er Amager et sted, hvor de fleste føler sig trygge og hjemme. Men der er områder, som virker utrygge, især hvis der mangler belysning, eller området virker misligholdt og utiltalende. Flere borgere nævner som eksempler tunnelen under Peder Lykkes Vej og tunnelen under Amagerbrogade. Metrostationerne kan også virke øde og utrygge om aftenen og natten, når det er mørkt.

Undersøgelsen viser også, at der er steder, vi undgår, fordi vi forestiller os, at der er utrygt. Det kan være fordi, vi ikke kender området særlig godt, eller fordi vi har hørt negative historier fra medier eller bekendte. Måske undgår vi et bestemt område, fordi vi en gang er blevet overhalet af en flok teenagere på knallerter – og det har gjort os utrygge.

En tryg og hyggelig bydel

Undersøgelsen viser, at trygheden sagtens kan styrkes. Når et sted er pænt vedligeholdt og vi kender et områdes særlige karakter, bliver vi straks mere trygge.

Lokaludvalget er glade for at se, at i langt de fleste af dagligdagens gøremål føler borgerne i Amager Vest sig trygge og sikre. Amager Vest skal blive ved med at være en tryg og hyggelig bydel og derfor vil lokaludvalget sætte aktiviteter i gang der kan styrke trygheden – både fysisk og socialt.

Vi starter med planteworkshops til foråret, så de tomme plantekasser ved tunnelen ved Peder Lykkes Vej kan komme til at se flotte og indbydende ud igen. Følg med her på siden for mere information.

Læs undersøgelsen ‘Tryghed på lokalkortet’