Kom med til debatmøde om natur i byen – Amager Fælled

Amager Vest Lokaludvalg, Miljøpunkt Amager og Kulturhuset Islands Brygge afholder debatmøde om naturpotentiale og plejebehov på Amager Fælled.

Hvordan kan vi bedst sikre den biologiske mangfoldighed på et naturområde, der ligger lige midt i byen og bruges af mange?

Amager Vest Lokaludvalg, Miljøpunkt Amager og Kulturhuset Islands Brygge afholder debatmøde om naturpotentiale og plejebehov på Amager Fælled.

Tid: 10. oktober 2023 kl. 19-21

Sted: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København

Lokale: Salen

Mød blandt andet:

 • Ole Damsgaard fra Danmarks Naturfredningsforening  Ole Damsgaard vil præsentere:

  Hvordan får vi den højst mulige biodiversitet i et naturområde midt i byen, hvor der bor mange mennesker som bruger naturområdet?

  Hvad skal man være opmærksom på, når man planlægger?

   
 • Anja Egede Bjødstrup, projektleder på udviklingsplanen for Amager Fælled, Københavns Kommune  Anja Egede Bjødstrup vil præsentere:

  Hvad er processen for den kommende plejeplan?

  Hvordan tænkes den vedtagne biodiversitetsstrategi- og handleplan ind i arbejdet?

   
 • Vild med Vilje, om de nyeste erfaringer indenfor forvaltning af vild natur i byer  Vil med vilje vil kort præsentere resultater fra videnskabeligt arbejde om vild natur i urbane områder, samt trækket på praktisk erfaring fra naturprojekter i nærhed til byer. Oplægget har et primært fokus på potentialer for at arbejde med reel naturkvalitet i urbane områder, men også betragtninger om samspillet mellem et tæt befolket område og semi vild natur. Og så vil der blive draget paraleller til Amager Fælled.