Klar besked fra det digitale borgerpanel: Vild natur er bedst

Borgerpanelet har givet Teknik- og Miljøforvaltningen noget at arbejde ud fra, når forvaltningen skal til at planlægge og plante en helt ny byskov, ved Selinevej på den nordvestlige del af Kalvebod Fælled.

Det digitale borgerpanel vil have vild naturLokaludvalget har nemlig delt de 1791 deltageres svar med forvaltningen. Spørgsmålene blev lavet i et samarbejde mellem projektleder for byskoven Anna Gerd Skaaning Ellerbæk og lokaludvalget. Spørgsmålene var et ekstra lag til den workshop, som forvaltningen afholdt på Ørestad Bibliotek. Cirka 30 borgere deltog i workshoppen, og kom med input og ønsker til den nye skov.

Panelet giver klar beskedResultatet af undersøgelsen viser, at borgerne mener, at den nye skov vil være et besøg værd, hvis der i skoven er mulighed for at plukke bær og frugt (fortrækkes af 49,7 %) og 49,6 % stemmer for hyggelige skovtursfaciliteter i den nye skov. Hele 72 % vil have ”vild natur” og ikke en parklignende skov, men dog med stier. Lige som borgerne foretrækker Lokaludvalget også, at både Kalvebod og Amager fælled forbliver ”vilde” naturområder og ikke omdannes til parkområder.  Udvalget har ved flere lejligheder gjort kommunen opmærksomme på, at vi vil miste noget unikt, hvis samtlige af vores få naturområder bliver ”parkificeret” med lys, bygninger og asfalterede stier. Teknik- og Miljøforvaltningen var også interesserede i at høre, hvordan borgerne foretrak at komme ud til den nye byskov, her var der stor enighed om at cyklen er det mest oplagte transportmiddel med hele 88,5 %. Se resten af svarene her. Lokaludvalget er glade for, at det digitale borgerpanel kan være med til at kvalificerer et projekt som byskoven ved Selinevej og ser frem til at følge projektet samt at fortsætte samarbejdet med teknik- og miljøforvaltningen om byskoven.  Du kan tilmelde dig vores digitale borgerpanel her.