Høring: Fælles skoledistrikt i Ørestad

Et fælles skoledistrikt for Ørestads skoler, skal give større fleksibilitet og sikre den bedst mulige kapacitetsudnyttelse, samt faglige og pædagogiske kvalitet på skolerne. Fælles skoledistrikt i Ørestad er i høring indtil d. 28. juni.

Ørestad er en bydel i udvikling, hvor nye byområder medfører en stor befolkningstilvækst. Derfor er der også brug for større fleksibilitet og skolekapacitet. For at sikre den bedst mulige kapacitetsudnyttelse, samt faglige og pædagogiske kvalitet på skolerne er der to nye skoler på vej, Hannemanns Allé Skole i 2023 og Vejlandskvarterets Skole i 2026.

Dertil har Børne- og Ungdomsudvalget sendt et forslag i høring om et fælles skoledistrikt for de nuværende skoler i Ørestad; Kalvebod Fælled Skole og Ørestad Skole, og de kommende skoler på Hannemanns Allé og Vejlands Allé:

Femårig forsøgsordningDet fælles skoledistrikt er som udgangspunkt en femårig forsøgsordning, som er blevet godkendt af Undervisningsministeriet. Forsøgsordningen med ét fælles skoledistrikt vil træde i kraft fra skoleåret 2021/2022 og frem til skoleåret 2025/2026. Forsøgsordningen vil således omfatte den kommende skoleindskrivning i november til skoleåret 2021/2022.

Regler for skoleindskrivning

Som en del af forsøgsordningen, har Børne- og Ungdomsudvalget behandlet indskrivningsreglerne for det fælles skoledistrikt. Indskrivningsreglerne for det fælles skoledistrikt er også sendt i høring.

De ændrede regler betyder bl.a. at

  • kommende skolestartere og tilflyttere ikke længere er tilknyttet en fast distriktsskole

     
  • i stedet er kommende skolestartere og tilflyttere tilknyttet det fælles skoledistrikt i Ørestad

     
  • Indskrivning af elever i det fælles skoledistrikt vil være baseret på forældreønsker, skolekapacitet og fordelingskriterier