Har du en ide til Københavns nye gadebelysning?

København er i gang med et fornyelsesprojekt af gadebelysningen. Det betyder bl.a. at over 20.000 lysarmaturer skal udskiftes til bæredygtige LED-lyskilder.

Det franske firma Citeleum og Københavns Kommune er lige nu i gang med udarbejdelsen af en masterplan for udskiftningen. Masterplanen skal sikre, at overgangen til de nye lyskilder ikke kun sparer en masse CO2, men også skaber mere tryghed for fodgængere, cyklister og andre trafikkanter.

For at få kendskab til de steder i bydelen hvor der er gode og dårlige lysforhold, har Teknik- og Miljøforvaltningen brug for de lokale beboeres input.

Sammen med Teknik- og Miljøforvaltningen inviterer vi derfor til en cykeltur rundt i bydelen, hvor vi ser nærmere på lysforholdene i Amager Vest.

Cykelturen er torsdag den 6. februar kl. 17:30. Vi mødes på hjørnet af Agerlandsvej og Englandsvej. Husk varmt tøj!

Er du forhindret i at deltage på cykelturen, er du stadig velkommen til at møde op i Kulturhuset Islands Brygge kl. 19:00 – 20:30.

I Kulturhuset vil det være muligt at høre mere om masterplanen og komme med ideer. Lokaludvalget byder på varm suppe og kaffe, te og kage.

Helt konkret vil kommunen gerne have en masse svar på fire spørgsmål:

1) Udpeg et sted i kvarteret, som fungerer godt belysningsmæssigt.

2) Udpeg de steder i kvarteret, som du oplever som utrygge at færdes i om aftenen eller natten.

3) Udpeg et sted i kvarteret, som du mener, kan understøttes ved brug af ny eller supplerende belysning.

4) Nævn en vild belysnings-idé. Udpeg evt. placering og karakter, hvis du har en reference fra en anden by / bydel.

Er du helt forhindret i at være med på dagen, er det stadig muligt at sende skrive dine input i kommentarfeltet herunder senest torsdag den 6. februar. Så sørger vi for at bringe dine kommentarer videre på mødet.