Formandens velkomst

Velkommen kære Amager-Vest borger eller anden med interesse for at præge udviklingen i Amager Vest Lokalområde.

Vi bor i et utroligt spændende område, der strækker sig fra Amagerbrogade, via Eberts Villaby, over Urban Planen, gennem Sundholmsvej, omfatter hele Ørestad med Universitet, DR-byen, metro m.m. og helt frem til vandet ved Islands Brygge. Men ét væsentligt element binder bydelen sammen – Amager Fælled.

Plads til mangfoldighed

Amager Vest er en meget sammensat bydel, derfor har vi valgt temaet “Plads til mangfoldighed” som hovedtema for den kommende bydelsplan. Denne mangfoldighed skal gerne træde frem på alle niveauer – såvel i boligstrukturen, som i trafikken og i befolkningssammensætningen. Vi er ikke blinde for, at vores bydel rummer problemer, men vi vælger at fokusere på mulighederne. Lokaludvalget vil gerne – sammen med dig – være med til at udvikle vores bydel og derfor er alle tanker og idéer er velkomne.

 
Debatten om bydelsplanen er skudt i gang

De første to måneder har vi afsat til “opsamling af ideer”. Samtidig vil vi gennem borgermøder og temagruppemøder fortælle om nogle af vores egne idéer. Medio oktober overgår vi til en mere konkret debat og begynder at bearbejde de indkomne forslag og visioner. Det er vores håb at vi på denne måde i starten af 2010 vil kunne fremlægge et visionskatalog for vores bydel.

Alle inputs er velkomne

Det er vigtigt for os, at fortælle dig, at alle forslag og alle visioner er brugbare. Det er muligt at nogle forslag, efter debat og diskussion, bliver valgt fra til den endelige “Bydelsplan” – men frem til det tidspunkt har vi absolut ingen censur på idéer. Skal alle gader i bydelen males røde, eller skal der plantes solsikker i stedet for vejtræer? Skal der etableres små pendlerbusser rundt i bydelen, eller skal der etableres skøjtebane ved havnebadet? Skal der skabes mulighed for et bazarområde, eller….. – alt er muligt i en visionplan. Hvis du gerne vil fremme din idé inviterer vi dig til at deltage i vores temagrupper.

Dette er et afsæt til en åben debat om hvordan du gerne vil se Amager Vest i fremtiden.

God tone på hjemmesiden

Vi håber meget, at debatten kan ske i en åben, pæn og positiv tone. Vi ser hellere løsningsforslag end indlæg om problemer. Vi ser hellere konstruktive idéer og tanker fremfor negative indlæg. Det er helt iorden ikke at være enige i et indlæg, men vi anmoder om at du i dit svar prøver at være konstruktiv kritisk – og fremfor alt, at alle indlæg udviser respekt for andres holdninger og idéer.

Såfremt et indlæg bruger et nedsættende sprog eller kan omfattes uhøvisk, forbeholder Amager Vest Lokaludvalg sig retten til at fjerne det pågældende indlæg. Hjemmesiden avlu.demo.supertusch.com er en åben side, som kan læses af alle, og derfor bør sproget afspejle dette.

Jeg håber meget, dette indlæg har gjort dig interesseret i at fremkomme med tanker, idéer og visioner.

Lars Rimfalk Jensen
Formand for Amager Vest Lokaludvalg