Der Bygges III

Så er det blevet tid til tredje afsnit af serien ’Der Bygges..’. Serien sætter fokus på udviklingen i Amager Vest og vil løbene kort fortælle om de igangværende og kommende byggeprojekter. Dette afsnit vil handle om nye udlejningsboliger i Ørestad Syd.

Udlejningsboliger i Ørestad Syd

Byggeriet vil stå færdigt i 2020 i Ørestad Syd, tæt på Royal Arena og Fields – og dermed fortsætter historien om udviklingen af den nye bydel, der skyder op lige ved Kalvebod Fælled og Amager Fælled. København mangler lejeboliger, og det er lige præcis, hvad ATP Ejendomme vil bygge 153 styks af. Den åbne U-formede karré skal variere i højden fra 6-11 etager for at skabe glidende overgang til områdets andre bygninger. Samtidig skal et hotel og parkeringshus skal være støjbarriere for lejeboligernes gårdmiljø.

Hvad bygges?

153 lejeboliger i en karréformet bygning på 14.600 m2 med grønt gårdrum, parkeringshus og hotel. Bygningen med lejeboliger skal være i lyse mursten og med forskudte altaner og vinduer for at skabe variation i facaden. Taget bliver et grønt sedumtag, og gårdrummet skal have LAR-anlæg (dvs. lokal afledning af regnvand)

Hvornår er det færdigt?

I 2020 vil de nye lejeboliger stå klar og være en del af løsningen på Københavns mangel på lejeboliger.

Hvem bygger?

Det er ATP Ejendomme, som står bag udviklingen af byggeriet i Ørestad Syd. ATP Ejendomme har udviklet projektet i samarbejde med entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen, PLH Arkitekter og MOE Rådgivende Ingeniører, som har projekteret byggeriet. LAR-anlægget (lokal afledning af regnvand) i gårdrummet er tegnet af Opland Arkitekter og skal sørge for, at en stor del af regnvandet bliver optaget af planter eller nedsiver det på stedet.

De fem hurtige om Ørestad Syd

  • En fortsættelse af Københavns nye bydel Ørestad med international karakter
  • Et bidrag med nyopførte udlejningsboliger til det københavnske boligmarked
  • Et bidrag til at skabe en mangfoldig by, hvor forskellige mennesker mødes
  • Tæt på Rådhuspladsen og hele verden
  • Lejeboliger tæt på naturen
PHL Arkitekter