Byrums-visioner for Amager Vest i hus

Lokaludvalget inviterede i forbindelsen med udarbejdelse af den kommende bydelsplan på nytårskur og visionsværksted torsdag den 5. januar 2017.

Cirka 20 engagerede borgere fik inspirationsoplæg af stadsarkitekten Tina Saaby og arkitekt Rune Veile fra BCVA. Tue Rex fra Center for Byudviklingen stod for at forklare hvad kommuneplanen egentlig er for en størrelse, og hvad den betyder for vores byudvikling i Amager Vest.

Formålet med arrangementet var at få input til bydelsplanen – de næste 4 års arbejds- og visionspapir. Derudover var det også ønsket at give de fremmødte noget mere viden om kommuneplanen, for nemmere at forstå hvorfor Amager Vest ser ud som den gør i dag og vil udvikle sig i fremtiden.

I visionsværkstedet sad borgere, unge byplanlæggere og lokaludvalgsmedlemmer sammen i grupper og videreudviklede på hinandens ideer. Visionerne for bydelen blev til sidst placeret ved hjælp af en heliumballon på et kæmpe kort og hver vision blev præsenteret.

Lokaludvalget er glade for fremmødet og takker for borgernes input, som spændte vidt fra forslag om en ny offentlig bygning på Sundbyvester plads med fx byttestation til bedre brug og aktivering af metrostationsområderne. Geografisk spænder visionerne sig også bredt fra Ørestad over Sundby til Islands Brygge.

Lokaludvalget er nu i fuld gang med at indarbejde de mange gode forslag i bydelsplanen.