Berlingske læserbrev: Amager kan ikke mere

En nyt læserbrev i Berlingske sætter fokus på amagerkanernes udfordringer: En lufthavn, der bliver større, en mindskelse af Amager Fælled, jordtransport til Lynetteholm, støj og eksproprieringer.
Billede
oerestad amager
Fotograf
Ole Malling

Amager Vest Lokaludvalg støtter bekymringerne, der bliver gjort udtryk for i et nyt læserbrev i Berlingske.

Hvis vi fortsat vil have en bydel, der vægter livskvalitet, sundhed og natur, må kommende anlægsprojekter tage højde for dette i miljøkonsekvensvurderingerne.

Om vi taler udvidelsen af Øresundsmotorvejen og Kastrup Lufthavn med tilhørende frygt for ekspropriation samt en fortsat øget støj, bebyggelse af Amager Fælled eller jordtransporten i forbindelse med Lynetteholmen, belaster alle disse projekter miljøet og øger støj- og luftforurening i en tætbefolket bydel.

Summen af disse projekter er med til at gøre Amager til en stadig sværere bydel at bo i.

Politikere må lytte efter

Politikerne må i stedet indse, at Amager har nået sin smertegrænse, og at det er nødvendigt at lytte efter lokalbefolkningen i udformningen af disse store anlægsprojekter.

Vil vi gerne have en bydel med naturgrønne omgivelser uden unødig støj- og luftforurening, hvor familier ikke skal frygte eksproprieringer. Amager skal i højere grad være synonym med livskvalitet, sundhed og naturgrønne omgivelser.

Det er afgørende for demokratiet, at borgerne føler sig lyttet til af magthaverne. Særligt når der er tale om store projekter, der griber direkte ind i deres lokalmiljø og påvirker hverdagen og trivslen.

Indlægget kan læses her: