Amager Fælled Parkrun

Amager Fælled Parkrun har i snart et år arrangeret faste løbeture hver lørdag morgen på Amager Fælled. Flere folk på fælleden er et vigtigt mantra for Amager Vest Lokaludvalg, og derfor valgte de for nylig at støtte Parkruns aktiviteter med 21.000 kr.

Det gælder om at bruge et af hovedstadens flotteste naturområder – og det gør deltagerne i Amager fælled parkrun, som er et gratis 5 km motionsløb for alle, der har lyst til at være med. Amager Fælled parkrun afholdes hver eneste lørdag året rundt og starter kl. 09:00 ved modelflyverbanerne på stien mellem DR Byen og Artillerivej/Lossepladsvej.

Amager ud på fælleden

Fordi Amager Vest Lokaludvalg gerne vil fremme aktiviteter på Fælleden har udvalget besluttet sig for at støtte Amager Fælled parkrun med forskellige tiltag, som kan gøre parkrun mere synligt og tiltrække flere løbere. Samtidig håber lokaludvalget at sætte fokus på fælleden selv.

”Amager Fælled er et unikt stykke natur midt i byen, og vi er glade for alle projekter, der bruger vores fælled aktivt,” fortæller formand for Amager Vest Lokaludvalg Lars Rimfalk Jensen. ”Den er til stor gavn for både borgerne i Amager Vest og for resten af København, så jo flere der får øjnene op for fælleden, og bruger den, jo bedre”

Om Parkrun

Som sagt er parkrun for alle – om du er supermotionist, eller du lige er begyndt at motionere. Det er også for alle aldersgrupper. Ved at klikke ind på parkruns hjemmeside kan du se, hvordan du og din familie kan være med til et hyggeligt tilbagevendende arrangement på Fælleden.

De frivillige der står for Amager Fælled parkrun, er stolte af, at lokaludvalget har valgt at støtte op omkring det. ”Det er fantastisk at kunne mærke også fra lokalsamfundets side, at der er opbakning til det, vi laver. Og i og med at vores vision netop er, at alle kan og vil være med, så er det ekstra dejligt at vi har fået disse midler. Nu kan vi også nå ud til flere almindelige motionister i bydelen”, siger Jonathan Sydenham fra parkrun.