8-tallet viser vejen

Grønne tage er et oplagt sted at starte, hvis Amager Vest fortsat skal være den grønneste bydel i København. Og i lyset af de seneste ugers regnmængder er det høj-aktuelt, da de kan tilbageholde en stor del af regnvandet og dermed aflaste kloakkerne.

For det første mindsker grønne tage CO2-udslippet og forbedrer luftkvaliteten. For det andet fungerer beplantningen som isolation og giver taget en længere levetid. Endelig er grønne tage en bæredygtig løsning, som både er synlig i gadeplan og kan udvides til egentlige taghaver, som beboerne kan bruge både rekreativt og til dyrkning af frugt og grøntsager.

Et godt eksemper er ”8-tallet” i Ørestad Syd, hvor et 1.700 m2 grønt tag rejser sig mod Amager Fælled. Bygningen er lige blevet præmieret med Scandinavian Green Roof Award, og det kan forhåbentlig inspirere andre bygherrer til at tænke i grønne løsninger, når Ørestad Syd over de kommende år vokser med over 1 mio. m2.

Hvis alle bygningerne har grønne tage, vil det reducere C02-udledningen med over 500 ton årligt. I en by, der har ambitioner om at være CO2-neutral i 2025, er grønne tage derfor en løsning, som det er svært at komme udenom. 8-tallet viser vejen, nu må vi håbe at resten af byen følger med.