40 mill. til Amagerbrogade!

Amagerbrogade er bydelens livsnerve. Nu får den et tiltrængt løft.

Lokaludvalgene på Amager har længe arbejdet for at forbedre forholdene på Amagerbrogade. Nu sker der noget. D. 13. september blev det besluttet i budgetforliget for 2013 på Københavns Rådhus, at Amagerbrogade skal tilføres midler til gøre gaden til en attraktiv handelsgade. Der skal skabes bedre plads til fodgængere, bedre forhold til cyklister, bedre forhold til den kollektive trafik, men uden at lukke for biltrafikken.

Lokaludvalgene er tilfredse med, at der er afsat 40 mill. til første fase, og med hensigtserklæringen om, at der i budget 2014 findes de resterende 80 mill. til den optimale løsning.

“Vi ønsker, at ombygningsprocessen sker med størst mulig hensyn til handelen i butikkerne. Vi ser gerne, at det bliver et arbejde, der udføres i så små strækninger, at hver butik belastes mindst muligt. Ved hjælp af grundig og synlig information til borgerne, håber vi at ombygningen opleves som en gevinst og med mindst mulig besvær for alle med daglig gang på Amagerbrogade“, siger Lars Rimfalk Jensen, formand for Amager Vest Lokaludvalg, og fortsætter:

“Amagerbrogade er også basis for mange arbejdspladser. De to lokaludvalg ser gerne, at en levende og attraktiv handelsgade forsat er både den lokale indkøbsgade, men også stedet for spændende arbejdspladser og lærepladser for vores yngre befolkning“.

Forandringen af Amagerbrogade skal ske i tæt samarbejde mellem Teknik- og Miljøforvaltningen, Lokaludvalgene, brugerne og handelsforeningen.

»Vi har lovet de lokale, at vi ikke vil diktere saneringen. Det bliver en proces, hvor vi lover gadens brugere indflydelse på saneringen«, siger Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal til Politiken.