2020 i Amager Vest Lokaludvalg

2020 er året, vi kommer til at huske for alle de ting, vi ikke kunne. Men i Amager Vest Lokaludvalg er vi imponerede over, hvad der kan lade sig gøre på trods af restriktioner for forsamlinger og retningslinjer for afstand -

- både som lokaludvalg, men også med stor respekt for alle de kreative ansøgere til Bydelspuljen, der har gentænkt aktiviteter og arrangementer, så de kunne gennemføres i trygge og sikre rammer. Læs mere om 2020 i Amager Vest Lokaludvalg.

Vejlands KvarterDet kommende kvarter på Amager Fælled kan få store konsekvenser for mennesker og miljø, natur og trafik. I arbejdet med lokalplansforslaget havde vi fokus på forurening, påvirkning af den omkringliggende natur, samt kommunens mangelfulde beregninger på, hvad et helt nyt boligområde med erhverv og institutioner vil gøre ved trafikforholdene i Ørestad. Vi har bestilt beregninger for hurtigbusser og metro på Vejlands Allé og arbejder videre på en grønnere transport på tværs af Amager.

Skolen på Hannemanns AlléI arbejdet med den kommende skole havde vi fokus på de begrænsede udearealer til skolens 1200 elever. Gennem info- og debatartikler og et borgermøde satte vi fokus på, hvilke konsekvenser byggegrundens størrelse kan få for trafik, støj og skolebørnenes trivsel. Vi arbejder videre med problemstillingen om, at Københavns Kommune bygger alt for store skoler på små grunde, bakket op af lokale aktører og interessenter. Følg med her på avlu.dk.

Sammen om SundholmSom en del af Samarbejdsforum Sundholm arbejder vi videre på at udvikle Sundholm i samspil med og respekt for alle brugere i området: udsatte, ansatte, medarbejdere, eksperter, politikere og naboer. Vi startede 2020 med et borgermøde om stofindtagelsesrum på Sundholm. Og vi afsluttede året med at støtte et julearrangement for 130 hjemløse i Sundholms gamle maskinhal. Et smukt lokale, der står tomt, men kalder på at blive brugt som kultur- og mødested for alle i bydelen. Følg med her på amagervestlokaludvalg.kk.dk.

Englandsparken og Sundby Idrætspark

Sammen med Områdefornyelsen Sundby arbejder vi på at udvikle Englandsparken og Sundby Idrætspark.

Årets SkulderklapHvert år uddeler vi Årets Skulderklap, en pris der hylder netværk, fællesskab og hjælpsomhed i Amager Vest. I år gik prisen til én, der har vist ekstra samfundssind under pandemien: 

Turen går til AmagerVi var flere, der blev hjemme i sommerferien, så i juli guidede vi til kulinariske og kulturelle, aktive og afslappende oplevelser i Amager Vest.

OverførselssagenHvert år bliver overskydende midler fra året før uddelt til projekter i hele byen. I 2020 fik Amager Vest midler til gavn for børn, unge, udsatte og til Havnebadet på Islands Brygge, der trængte til en kærlig hånd.

Konstruktiv debat om Kalvebod Fælled stiVi havde vores første digitale inddragelse på Facebook i forbindelse med de udfordringer, som gående og cyklister oplevede på Kalvebod Fælled sti – det resulterede i en dejligt konstruktiv debat og vi arbejder videre på, at stien kan blive sikker for alle.

Kunst på tværsSiden 2015 har Amager Vest og Amager Øst Lokaludvalg arbejdet for mere kunst på Amagerbrogade. Første skridt er taget med offentliggørelsen af at den kommende skulptur af Christian Lemmerz på hjørnet af Amager Boulevard og Amagerbrogade.

Mobilitetsplan for ØrestadLokaludvalget arbejder for en bedre infrastruktur, primært for de gående, cyklisterne og den offentlige transport fremfor bilismen, for at virkeliggøre visionen om en bydel, der understøtter grøn transport.

Læs mere på Københavns Kommunes Hjemmeside

Pas din private fællesvej

I 2015 lavede lokaludvalgene i Københavns Kommune en vejledning, der giver overblik over gode råd, regler og retningslinjer for private fællesveje. Den er nu opdateret med et retteark, så også nye regler og retningslinjer er nemme at få overblik over: https://www.avlu.dk/hvem-ejer-din-vej/

Ny visuel identitetMed en ny visuel identitet ønsker vi at afspejle bydelen bedre og gøre lokaludvalget mere synligt. Vi udruller løbende vores nye visuelle identitet på vores forskellige digitale platforme og publikationer.

2020 I TAL

Vi nåede faktisk en hel del i 2020.

For at give dig et hurtigt overblik, får du her året i tal.

99 behandlede puljeansøgninger

2.211.004 kr bevilgede puljemidler

11 behandlede høringer

8 behandlede borgerhenvendelser

17 borgerinddragende aktiviteter

4 borgmesterbesøg