Idrætsråd Amager

Initiativ til opstart af idrætsråd Amager Vest.
Fotograf
Kelly Sikkema

Seneste nyt

Vis alle

Seneste nyheder om projektet

Opdateres...

Idrætsrådet for Amager Vest
- En nødvendighed for den lokale foreningsidræt!

En del af et velfungerende lokalsamfund er tilbud om idrætsfællesskaber. Idrætsfællesskaber har ikke kun stor betydning for vores sundhed men er også katalysator for samvær og aktiviteter i lokalsamfundet. Derudover har idrætsfællesskaberne også en vigtig rolle i forhold til at dannelse i demokratiske værdier.

Med den vækst, som vores bydel i disse år er genstand for følger et stigende behov for idrætsfaciliteter og tilbud. Trods denne vækst scorer Københavns Kommune lavt på idrætsfaciliteter pr. indbygger i hele Danmark, hvor vi ligger nr. 96 ud af de 98 kommuner i Danmark ifølge Idrættens Analyse institut.

I Amager Vest Lokaludvalg ønsker vi derfor styrke idrætsfællesskabet i vores bydel ved at skabe bedre vilkår for vores idrætsforeninger og fremme udøvelsen af idræt i vores område. Med en stadig voksende befolkning er det afgørende, at vi handler nu for at sikre, at vores idrætsfaciliteter og -muligheder kan imødekomme behovene for alle borgere i Amager Vest. 

Kilde: Facilitetsindeks 2023: Ny metode betyder, at nogle kommuner står bedre i indekset end tidligere (idan.dk) 

 

I dialog med idrætsforeningerne

Vi er derfor gået i dialog med de idrætsforeninger der hører til og bruger faciliteterne Amager Vest og hvilke potentialer og udfordringer de oplever som foreninger.

Det første opstartsmøde blev holdt den 8. februar 2024. Amager Vest Lokaludvalg havde inviteret alle foreninger for Amager Vest, hvor bl.a. repræsentanter fra Amager Motorcross, Amager Volleyball Klub, Københavns Trampolin, Boldklubben Hekla, Copenhagen Baseball, Boldklubben 1908 m.fl. deltog. Efterfølgende arbejde en arbejdsgruppe videre og fik gennemført en spørgeskemaundersøgelse af idrætsforeningernes behov. 

Konklusionen fra møderne og spørgeskemaundersøgelsen er, at idrætsforeningerne oplever, at følgende er særligt udfordrende ift. at :

- Dialog og kontakt til Københavns Kommune og adgangskontrol til idrætsfaciliteter

- Håndtere administration, herunder ledelse, ansættelse, booking af haltider og drift

 

Oprettelsen af et idrætsråd for Amager Vest 

Som svar på idrætsforeningerne udfordringer mener vi at oprettelsen, at et Idrætsråd for Amager Vest vil være en unik mulighed for vores lokalsamfund til at styrke vores idrætsfællesskab, skabe bedre vilkår for vores idrætsforeninger og fremme udøvelsen af idræt i vores område. Med en stadig voksende befolkning er det afgørende, at vi handler nu for at sikre, at vores idrætsfaciliteter og -muligheder kan imødekomme behovene for alle borgere i Amager Vest. Sammen med vores lokale idrætsforeninger og samarbejdspartnere vil vi arbejde på at skabe et Idrætsråd, der tjener som en stærk og effektiv platform for fremme den lokale idræt og et samarbejde på tværs af idrætsforeningerne i Amager Vest. Idrætsrådet skal fungere som en central platform, hvor idrætsforeninger kan mødes og samarbejde om at forbedre idrætsmulighederne for alle idrætsforeninger i Amager Vest. 

Desuden vil Idrætsrådet være en vigtig stemme i dialogen med offentlige myndigheder, herunder specielt Københavns Kommune. Vi vil arbejde på at varetage vores interesser i forhold til planlægning, udvikling og bevarelse af idrætsfaciliteter samt sikre, at vores behov bliver hørt og taget i betragtning i beslutningsprocesserne. 

 

Vil du være med?

Hvis du ønsker at involvere dig i arbejdet med Idrætsråd Amager Vest, så kontakt sekretariatet på info@avlu.dk eller tlf. 21 51 39 35.