Bliv frivillig
Som frivillig bliver du en del af et engageret fællesskab i Amager Vest Lokaludvalg. Her er du med i vores arbejde for at være borgernes stemme ind til politikerne og skabe et godt hverdagsliv for alle i Amager Vest.
Du kommer til at arbejde med at skabe aktiviteter for børn og unge, overdækning af motorvejen, biodiversitet, trafik, fokus på ensomhed, kunst i byen, Metroparken og meget mere.
Amager Vest Lokaludvalg har sit eget sekretariat og midler til projektarbejdet.
Sådan tilmelder du dig
Hvis du er interesseret i at være frivillig i Amager Vest Lokaludvalg, skal du blot skrive en mail til info@avlu.dk eller ringer til tlf. 21513935.
Så finder vi sammen ud af, hvor du kunne passe godt ind. Du kan også læse mere om vores forskellige arbejdsgrupper og projekter længere nede.
Det forventer vi af dig som frivillig
- Vi har ikke forventninger til, hvor meget du deltager eller hvor ofte, men vi forventer og planlægger ud fra, at du møder op, når du har meldt dig til et møde. Om du vil med på en lytter til et enkelt møde, eller om du har lyst til at involvere dig for en lidt længere periode, er mulighederne mange.
- Vi taler pænt til hinanden, også selvom vi er uenige.
- Vi forventer, at du læser de mails som vi udsender, da mail og nyhedsbreve er vores primære kommunikationskanal.
- Vi har heller ingen forventninger til, at du skal kunne noget særligt. Interessen for at gøre en forskel for din bydel er nok.
Arbejdsgruppemøder
Vi har nedsat tre faste arbejdsgrupper under lokaludvalget, der holder møder månedligt. I arbejdsgrupperne igangsætter vi projekter og arrangerer aktiviteter i bydelen og behandler ansøgninger til vores bydelspulje. Alle kan deltage i arbejdsgrupperne, både for at diskutere en konkret sag eller engagere sig i gruppen over længere tid.
Arbejdsgrupperne
Vis alle
Fysisk planlægning og erhverv
Arbejdsgruppen 'fysisk planlægning og erhverv' arbejder for en bæredygtig byudvikling for både mennesker og miljø. Vi behandler forslag til lokalplaner for byudvikling og byggerier, arbejder med trafik og infrastruktur, bynatur og biodiversitet, samt miljøpolitik og andre politiske forslag, der påvirker bydelens fysiske miljø. Alle høringer og borgerhenvendelser vedr. teknik- og miljøområdet behandles i denne arbejdsgruppe.
Møderne afholdes den første onsdag i måneden på Sundholmsvej 8, 2300 KBH S
Børn & Unge
Arbejdsgruppens formål er at skabe de bedste rammer og muligheder for de mange børn og unge i bydelen. Det er både de sociale rammer i form af fritidstilbud og aktiviteter for børn og unge, samt de fysiske, som institutioner, børnehaver, skoler og fritidsklubber. Vi behandler emner, der har betydning for børn og unge i Amager Vest og vurderer ansøgninger til bydelspuljen.
Møderne afholdes den første tirsdag i måneden på Sundholmsvej 8, 2300 KBH S.
Ældre, sundhed, social og integration
Arbejdsgruppen behandler høringer om alt fra dagtilbud og servicebusser til plejeinstitutioner og ungdomsklubber, samt sundhedsspørgsmål. Ambitionen er at gøre Amager Vest til en mangfoldig bydel med plads til alle, uanset alder, køn, handicap og etnicitet.
Møderne afholdes som regel den første torsdag i måneden på Sundholmsvej 8, 2300 KBH S
Projektgrupper
Udover vores faste arbejdsgrupper har vi også nedsat en række arbejdsgrupper, der arbejder mere projektfokuseret. Det er eksempelvis vores projekter om overdækning af motorvejen, biodiversitet, aktiviteter for unge, fokus på ensomhed, kunst, trafikplan, Metroparken og meget mere.
Læs mere om projektgruppernes arbejde i Bydelsplanen.
Projektgrupperne har ikke faste månedlige møder, men de er stadig meget aktive og mødes, når der er brug for det.
Kontakt Sofie Astrid Jensen på f91j@kk.dk, hvis du ønsker at blive en del af en projektgruppe.
Amager Vest Borgerpanel
Du kan også tilmelde Borgerpanelet. Her vil du et par gange om året blive anmodet om din holdning til eller viden om eksempelvis trafikken, anvendelsen af parker eller biblioteker eller lignende. Du kan læse mere om borgerpanelet og tilmelde dig her.
Det digitale borgerpanel | Amager Vest
Få hjælp af lokaludvalget
Du er altid velkommen til at rette henvendelse til lokaludvalget med problemer eller gode idéer, som vedrører bydelen Amager Vest.
Men inden du skriver, er der lige 3 ting du skal gøre først:
- Kontakt dine naboer, din bestyrelse eller andre ligesindede aktører i bydelen, som måske kunne tænkes at have samme holdning som dig, og hør om de er enige med dig.
Hvis vi er flere, der mener det samme, er der større chance for, at vi kan gøre en forskel.
- Kontakt den, der ejer eller er myndighed i den sag, du ønsker at rejse. Hvis vi kender mere til eventuelle barrierer og muligheder i forhold til et problem eller en idé, kan vi målrette vores arbejde mod den rette løsning. Det kan være Københavns Kommune, grundejer eller f.eks. Movia eller By & Havn, og hør dem om deres holdning til dit forslag. Hvis du er i tvivl om hvem det er, er du velkommen til at kontakte lokaludvalgssekretariatet, så leder vi dig på rette vej.
- Indstil dig på et samarbejde med lokaludvalget, hvor vi løfter i flok, og at lokaludvalget selv bestemmer, hvilke sager de ønsker at bruge deres tid på.
Lokaludvalgets medlemmer er frivillige, der ligesom dig er optaget af, at Amager Vest fortsat er et godt sted at leve.
Om lokaludvalget og dets rolle i bydelen
Lokaludvalget er her for at hjælpe med at varetage foreningernes, virksomhedernes, organisationernes og de mere end 87.000 borgeres interesser i Amager Vest.
Lokaludvalget består lige nu af 24 medlemmer og 12 suppleanter, der i deres fritid arbejder frivilligt for at gøre Amager Vest til et bedre sted at leve. Lokaludvalget har et sekretariat på 3 ansatte, som hjælper lokaludvalget med deres projekter og sager.
Lokaludvalget får rigtig mange henvendelser fra borgere, foreninger, organisationer og virksomheder, som ønsker deres hjælp til at løse et problem eller realisere en idé.
Vi er meget glade for alle disse henvendelser, fordi det giver os et indblik i, hvad der rører sig i bydelen og den viden kan vi bruge til at gå i dialog med politikerne og forvaltningen i Københavns Kommune.
Ofte er der tale om henvendelser, der kræver, at Københavns Kommunes politikere bevilger penge. Og jo flere henvendelser vi får på en sag, jo større er chancerne for, at politikerne lytter til os.