Adgang for alle på Amagerbrogade

Vinderne af tilgængelighedskonkurrencen er fundet og projekt træder nu ind i sin næste fase – udførelsen af en fungerende prototype af Liv Ridder Johansen og Lisbeth Ridder Ebbesens rampekoncept, der imponerede dommerpanelet.

I udgangspunktet er det et trappetrin som ethvert andet, men med en gennemtænkt foldemekanisme bliver det til en rampe, der giver Amagerbrogades butikker mulighed for at åbne dørene for kunder med kørestol eller klapvogn. Projektet indeholder flere gode ideer, som du kan se i pdf’en nederst på siden.

TilgængelighedskonkurrencenLokaludvalgene på Amager udskrev i marts en idékonkurrence, hvor de spurgte til de bedste måder at gøre Amagerbrogade tilgængelig for alle. Konkurrencen har nu båret frugt og den 26. maj kl.16 blev vinderne offentliggjort ved et arrangement på Amagerbro Torv. Jesper Klein har været formand for dommerkomiteen, og han forestod også overrækkelsen.

Første skridt mod fuld tilgængelighedKonkurrencens bagmænd ser mange potentialer i de præmierede projekter. ”Det her er første skridt til at gøre Amagerbrogade til et sted hvor kørestolsbrugere, blinde og alle andre borgere kan færdes på lige vilkår” fortæller en af initiativtagerne Hanne Schmidt fra Amager Vest Lokaludvalg. ”Og ideerne er både praktiske og realistiske, så vi håber vi kan medvirke til at gøre dem til virkelighed,” supplerer Hans Jørgen Møller, der er formand for Dansk Handicapforbund i København og suppleant til Amager Øst Lokaludvalg.